Over Suus

Mijn verhaal begint in 1981. Geboren in een gezin met een liefdevolle, sterke moeder en een hardwerkende, gevoelige, maar emotioneel minder toegankelijke vader. Samen met mijn oudere zus heb ik een prettige jeugd en leer ik al jong om eigen verantwoordelijkheid te nemen en keuzes te maken in het leven. Mijn perfectionisme, al vroeg zichtbaar, werd gesterkt door een opleiding aan de balletacademie.

Na mijn studie Commerciële Economie kwam ik na diverse banen als Sales Manager te werken voor een directeur welke overtuigd is van persoonlijke ontwikkeling. Hier kwam een keerpunt in mijn leven. Een NLP opleiding was daarbij de basis voor mijn coaching en diverse aanvullingen zoals een Master Persoonlijk Leiderschap en ervaring met Yin Yoga, meditatie en systemisch werken zorgden ervoor dat mijn carrière een andere wending kreeg.

suus, coach, buro vuur, begeleider

Ondertussen startten mijn man en ik een gezin sinds 2011 met inmiddels 5 kinderen. In 2017 werd daar als laatste een tweeling een toegevoegd. Hierna volgde een zware tijd waarin het besef kwam dat een druk gezin en huishouden, een full-time baan met ambitie en ook nog een liefdevolle relatie een hele (onmogelijke) uitdaging was. Even leek alles in mijn leven in te storten wat ik had opgebouwd en waar ik trots op was. Zeker een jaar heb ik hard gewerkt aan mijzelf en vanaf de bodem weer op moeten bouwen. Keuzes maken en prioriteiten stellen. Mijn man en ik zijn hier sterker dan ooit uitgekomen en ik ben mij veel bewuster van mijn belemmerende patronen. De belangrijkste les was wel om in het NU te leven en te voelen en het laten zien van mijn kwetsbare kant.

Mijn altijd sterke hoofd en felle karakter werden mij steeds duidelijker en voornamelijk hoe dit niet altijd meer voor me werkt. Deze kracht, passie en het vuur in mij heb ik zeker van mijn moeder en de vrouwelijke lijn voor haar. Het zachte en gevoelige, kwetsbare heb ik vooral van mijn vader. Het werd tijd om contact te maken met beide kanten en deze in mij te integreren. Hiervoor ben ik de opleiding Lichaamsgerichte coaching gaan volgen. Dit zorgde ervoor dat ik mij meer een geheel voelde en de verbanden heb leren leggen tussen hoofd, hart en lijf. Het een kan niet zonder het ander. Dit te ervaren versterkte ook mijn wens om dit over te brengen aan anderen en te verbinden! Mijn levenspad en doel ontvouwen zich steeds verder en hierin ben ik nog zeker niet uitgeleerd. Ik vind het heerlijk om mijzelf te blijven ontwikkelen en daarvoor heb ik tevens de opleiding ‘Jongeren Coach’ en ‘Adem en Stem’ positief afgerond. Mijn missie is vanuit vertrouwen en verbondenheid mensen begeleiden met empathie, passie, humor en kwetsbaarheid om ieder zijn verantwoordelijkheid te laten nemen naar vrijheid.