Groepslessen

Regelmatig word ik gevraagd om groepslessen te geven. Dit is niet iets wat ik momenteel ambieer om toe te voegen aan mijn aanbod binnen mijn praktijk. Wel haal ik er veel energie uit als het spontaan ontstaat en een vrijblijvend karakter heeft. Zo heb ik al diverse gastlessen mogen verzorgen op het Titus Brandsma College en groepslessen Yin yoga, ademsessies en meditatielessen begeleid. Fantastisch!

buro vuur, aanbod, persoonlijke coaching, loopbaan coaching, business coaching, fotografie, ronald goudberg, zandloper

Geslaagd!

Ontwikkelen, leren, groeien, nieuwe dingen; ik dompel mijzelf er graag in onder. Zo ook mijn meest recente wens op gebied van opleidingen om mij te verdiepen in jongeren. Deels omdat mijn eigen kinderen ouder worden en ik al twee pubers in huis heb en deels omdat ik in mijn omgeving zie hoeveel adolescenten er worstelen met zichzelf.

Over mijn eigen kinderen kan ik nog veel leren. Van mijn eigen kinderen kan ik nog veel leren. Dat gaat hand in hand en soms staat het recht tegenover elkaar. Beiden interessant en niet altijd gemakkelijk.

Tijdens de opleiding kwamen diverse algemene technieken aan bod, zoals oplossingsgericht coachen en rationeel-emotieve therapie (RET). Ook was er aandacht voor ethiek, het puberbrein en communicatie met jongeren. Ik heb mij vooral verdiept in de levensgebieden waar jongeren ontwikkelingsconflicten ervaren, zoals onderwijs, seksualiteit, zelfbeeld en zingeving. Daarnaast was er verdieping met betrekking tot angst, trauma, depressie en verslaving.

Heerlijk om deze nieuwe kennis en ervaringen direct toe te mogen passen in de praktijk!

Onzeker, spannend!

Onrust in mijn lijf, slecht geslapen. Zin in de dag en ook wel een beetje onzeker. En niet omdat ik vandaag 42 jaar ben geworden, maar omdat ik vandaag een fotoshoot heb voor mijn nieuwe website. Heel gaaf dat er nu eindelijk beelden komen bij mijn eigen bedrijf. Tegelijkertijd zo spannend of het er wel uit komt te zien zoals ik voor ogen heb. En hoe sta ik zelf op de foto’s?? Dat blijft toch wel een dingetje. Ik voel de onrust in mijn lijf met continue een licht verhoogde hartslag. Mijn spieren staan net iets meer onder spanning dan normaal.

En dat is precies waar mijn werk over gaat; het voelen van je lijf. Ervaren; erbij kunnen zijn zonder het direct weg te willen hebben. Observeren zonder te (ver)oordelen. Mijn man brengt de kinderen naar school, zodat ik even een momentje voor mezelf heb. Tien minuten gronden en aandacht op mijn ademhaling. Ik voel al meer rust en ontspanning komen. Als even later mijn beste vriendin Sandra arriveert om mijn visagie te doen zorgt haar hele dikke (verjaardags)knuffel ervoor dat de laatste onrust uit mijn lijf stroomt. Het maakt plaats voor dankbaarheid en vertrouwen. Ik herken het aan de stevigheid die ik voel in mijn voeten en benen, de rust in mijn lijf en het stromen van energie.

Even later als de visagie gereed is en Ronald, de fotograaf, vrolijk binnen is komen lopen starten we met de shoot. Al na enkele shots zien we dat dit helemaal goed gaat komen vandaag. Wat een tovenaar is Ronald met licht! De nog kille en koude(!) boshut straalt op de foto een en al warmte uit. “Rembrandt-achtig” volgens zijn eigen woorden. Zo gaaf! De rest van de dag verloopt erg soepel en alle geplande shots staan er voor de middag op. Nu nog even wachten op de nabewerking voordat ze op de site komen. Dus even geduld nog en houdt de site in de gaten….

buro vuur, fotoshoot, fotograaf, ronald goudberg, suus bos

“Ronald Goudberg en Sandra Faassen onwijs bedankt!!!!”